Ақпарлама

Ағымдағы жылдың сәуір айында бракеражды комиссия мүшелері бөбекжайдағы «Бәйтерек» ересек тобының түскі асына бақылау жүргізді.

Бақылау барысында тамақтану залының дайындығы, дайындаған сәттен бастап тағамды беру уақыты, тамақтану кезінде тәрбиеленушілердің үстел басында дұрыс отыруын және ас құралдарын пайдалануын, қасықтардың, тарелкелер, шыныаяқтар мен стакандардың тазалығын жеткілікті болуын.         

Органолептикалық қасиеттерін анықтау үшін тамақ технологияларының бұзылуының алдын алу мақсатында, балалар тағамдарының иісі мен дәмін бағалады. Әр балаға арналған жеке бір реттік майлық (салфетка) немесе орамалдың болуын қадағалап тексерді.

Ас блогында санитарлық және гигиеналық ережелер сақталған


Ақпарлама

28.03.2025ж

Ағымдағы жылдың наурыз айында бөбекжайдың медбикесі

Изимбергенова М мен бракеражды комиссия мүшелері асханаға кіріп, азық түліктің сақталу қоймасын ондағы азық – түліктің сақталуын қадағалады.

 Аспазшы ет, сүт өнімдері мен көкөніс сақталатын тоңазытқыштар мен шикі жəне дайын тағамдарға арналған бракеражды журналды да көрсетті, бəрі талапқа сай толтырылған. Азық- түліктер санитарлық жағдайға сәйкес сақталған және ретімен орналастырылған. Асхана іші таза, санитарлық жағдайы қанағаттанарлық деңгейде.




АС МӘЗІРІ №1

Күні

Таңғы ас

Түскі ас

Бесін ас

Кешкі ас

Дүйсенбі

1. Сүтті ұнтақ жарма ботқасы

1. Асбұршақ сорпасы бұқтырылған етпен

1.Шырын

1.Сүтті кеспе сорпасы

2.Нанға жағылған май

2. Макарон бұқтырылған етпен

2. Вафли

2.Сүтті шай

3.Сүтті шай

3.Кисель + С дәрумені, нан

 

 3. Нан

10.00 Апельсин

4. Жеміс жидек салаты

 

 

Сейсенбі

1. Сүтті геркулес ботқасы

1.Рассольник құс сорпасы

1.Кисель

1.Сүтті ұнтақ жарма ботқасы

2.Нанға жағылған қоюлатылған сүт

2.Картоп езбесі котлетпен

2. Тәтті бөлке

2.Сүтті шай

3.Сүтті шай

3.Компот + С дәрумені, нан

 

3. Нан 

10.00 Алмұрт

4.Қызылша алма салаты

 

 

Сәрсенбі

1. Сүтті кеспе сорпасы

1.Пельмен сорпасы

1.Сүт

1. Сүтті геркулес

2.Нан мен ірімшік

2.Күріш құс етімен

2.Пряник

2.Лимон шай

3.Сүтті шай

3.Шырын + С дәрумені, нан

 

3. Нан

10.00 Иогурт

4. Оливье салат

 

 

Бейсенбі

1. Сүтті ұнтақжарма ботқасы

1.Тефтель сорпасы картоп

1.Кампот

1. Сүтті күріш ботқасы

2.Нанға жағылған қаймақ

2.Қарақұмық шұжық тұздығымен

2. Печенье

2.Сүтті шай

3.Сүтті шай

3. Шырын + С дәрумені, нан

 

3. Нан

10.00 Алма

4.Жеміс жидек салаты

 

 

Жұма

1. Сүтті тары ботқасы

1.Орамжапырақ сорпасы етпен

1.Компот

1.Сүтті ұнтақжарма ботқасы

2.Нанға жағылған май

2. Күріш котлетпен

2.Бәліш шұжықпен

2.Сүтті шай

3.Сүтті шай

3.Кисель+С дәрумені, нан

 

 3. Нан

10.00 Алмұрт

4. Винегрет салаты

 

 

АС МӘЗІРІ №2

Күні

Таңғы ас

Түскі ас

Бесін ас

Кешкі ас

Дүйсенбі

1. Сүтті ұнтақ жарма ботқасы

1. Рассольник сорпасы бұқтырылған етпен

1.Шырын

1.Сүтті геркулес ботқасы

2.Нанға жағылған май

2. Рожки бұқтырылған етпен

2.Печенье

2.Сүтті шай

3.Сүтті шай

3.Компот + С дәрумені, нан

 

3. Нан

10.00 Алмұрт

4.Алма свекло салаты

 

 

Сейсенбі

1. Сүтті кеспе сорпасы

1.Орамжапырақ сорпасы сиыр етімен

1.Компот

1. Сүтті тары ботқасы

2.Нанға жағылған май

2. Қарақұмық шұжық тұздығымен

2.Тәтті бөлке

2.Сүтті шәй

3.Лимон шай

3. Шырын+ С дәрумені, нан

 

 

10.00 Иогурт

4. Винегрет салаты

 

 

Сәрсенбі

1. Сүтті күріш көжесі

1. Тефтель картоп сорпасы

1.Сүт

1.Сүтті ұнтақжарма ботқасы

2.Нанға жағылған қоюлатылған сүт

2.Картоп езбесі котлет тұздығымен

2.Вафли

2.Сүтті шай

3.Сүтті шай

3.Кисель + С дәрумені, нан

 

 3. Нан

10.00 Алма

4.Жеміс жидек салат

 

 

Бейсенбі

1. Сүтті геркулес ботқасы

1.Асбұршақ сорпасы сиыр етімен

1. Шырын

1. Сүтті күріш сорпасы

2.Нанға жағылған май

2.Рожки етпен

2.Картоп қосылған бәліш

2.Сүтті какао

3.Сүтті шай

3.Компот + С дәрумені, нан

 

 3. Нан

10.00 Апельсин

4.Оливье салаты

 

 

Жұма

1. Сүтті ұнтақжарма ботқасы

1.Тұшпара сорпасы

1.Сүт

1. Сүтті тары ботқасы

2.Нан мен ірімшік

2.Күріш құс етімен

2. Пряник

2.Лимон қосылған шай

3.Сүтті шай

3.Кисель + С дәрумені, нан

 

3. Нан

10.00 Алма

4.Алма свекло салаты